Australian Open
0

Federer lako protiv Del Potra u 1000. meču

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Švicarski teniser Roger Federer lakoćom se plasirao u polufinale Australian Opena pobjedom protiv Argentinca Juana Martina del Potra. Za manje od dva sata igre bilo je 6-4, 6-3, 6-2 za "čarobnjaka" iz Basela u njegovom jubilarnom 1000. meču u karijeri.

Bio je to njihov prvi međusobni meč na nekom Grand Slam turniru od finala US Opena 2009. godine kada je slavio Del Potro.

Federer je iskoristio pet od osam break-lopti, dok je spasio pet od šest break-prilika Del Potra na svoj početni udarac. Imao je Švicarac više winnera (38-20), manje neforsiranih pogrešaka (22-27) i lakše nego li se očekivalo stigao je do osme pobjede u desetom međusobnom meču. U prvom je setu drugi, odlučujući break napravio u desetom gemu, a u preostala dva seta ranim je breakovima ugasio svaku nadu Argentincu.

U Melbourne Parku Federer je tako dogurao do polufinala i devetu uzastopnu godinu, a popravio je svoj omjer u karijeri na 814-186. Isto tako, postao je prvi teniser s trideset ili više godina na leđima u polufinalu Australian Opena nakon Andrea Agassija kojem je to uspjelo 2004. godine. Agassi je tada imao 33 godine i 278 dana.

U polufinalu će Federer igrati protiv pobjednika susreta između Rafaela Nadala i Tomaša Berdycha.

Australian Open, teniseri, četvrtfinale:

Federer (3) – Del Potro (11) 6-4, 6-3, 6-2