U meču sa Sandgrenom
63

Federer kažnjen s 3.000 australskih dolara zbog psovanja na Australian Openu

F. Z.
Federer u razgovoru s Veljović (Foto: EPA-EFE)
Federer u razgovoru s Veljović (Foto: EPA-EFE)
Švicarski teniser Roger Federer jučer je došao do nove spektakularne pobjede na Australian Openu.
Nakon što se u trećem kolu vratio u tie-breaku petog seta (4:8) protiv Johna Millmana u duelu četvrtfinala s Tennysom Sandgrenom spasio je sedam meč lopti, od čega tri vezane i na kraju slavio rezultatom 3:2.

Federer je u trećem setu, koji je izgubio rezultatom 6:2, dobio opomenu od srbijanske sutkinje u stolici Marijane Veljović zbog psovanja. Linijski sudija čuo je Federera kako pusje, a Švicarac je rekao da je koristio kombinaciju više jezika.

"Očigledno je da ona razumije. Nisam to znao. Naredni put moram provjeriti linijske sudije i njihovo poznavanje stranih jezika. Mislim da je normalno biti frustriran u pojedinim trenucima. Mislim da je opomena bila pretjerana. Nije da sam ja poznat po tome. Nije me čuo čitav stadion", rekao je Federer nakon meča i dodao da prihvata kaznu.

Organizatori Australian Opena objavili su danas kako je Federer zbog psovanja kažnjen s 3.000 australskih dolara.

Švicarac će u polufinalu Australian Opena igrati protiv Novaka Đokovića. Bit će to 50. međusobni duel velikana tenisa, a u dosadašnjih 49 uspješniji je Đoković sa 26 ostvarenih pobjeda. Meč je na rasporedu u četvrtak u 9:30 sati po srednjoeveropskom vremenu.