Pobijedio Zvereva
14

Federer: Izborio sam se s teškim poenima i ostao mentalno jak

Klix.ba
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Švicarski teniser Roger Federer savladao je Nijemca Alexandera Zvereva u drugom meču grupe "Boris Becker" rezultatom 2:1 u setovima, a nakon meča drugi reket svijeta kazao je da se držao svoje igre i da je pokazao kvalitet.

Federer je boljom igrom u tie-breaku prvog seta stigao do prednosti od 1:0, ali se Nijemac u drugom setu vratio u igru pa je Federer pobjedu tek osigurao u trećem setu, gdje je bio poprilično uvjerljiv i slavio rezultatom 6:1.

"Uspio sam se držati svoje igre, koristio sam 'slajs' dobro, a onda sam mogao pokušavati s drugim stvarima kako bih zaustavio udarce Zvereva. Sretan sam jer je ovo teška grupa i imao sam dva izuzetno zahtjevna duela. Još uvijek je rana faza turnira, ali je lijepo pokazati kvalitet i pobijediti ovakav meč, gdje sam se izborio s teškim poenima i ostao mentalno jak. Na kraju sam igrao dobro, a ovo je bio težak meč od početka do kraja", kazao je Federer.

Federer nakon dva odigarna kola na ATP Finalsu u Londonu ima dvije pobjede, a u posljednjem meču grupe očekuje ga duel protiv Marina Čilića.