Wimbledon
0

Federer izbacio Ivu Karlovića

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Roger Federer, petostruki pobjednik Wimbledona, bio je prejak za hrvatskog tenisera Ivu Karlovića u četvrtfinalu Wimbledona. Federer je slavio 6-3, 7-5, 7-6(3).

Bio je ovo deseti meč Federera i Karlovića u karijeri, a uspjeh iz ljeta 2008., u Cincinnatiju, ostaje jedino slavlje Ive Karlovića, kojem ipak ostaje ovogodišnji Wimbledona kao uspomena na najbolji rezultat karijere u Londonu.

Federer je u meču ostvario dva breaka, po jedan u prvom i drugom setu, dok je najdužu neizvjesnost Karlović držao u trećem setu, gdje je dogurao do tie-breaka. No, i tamo je vrlo brzo isparila mogućnost da bi mogao odvući meč u četvrti set.

U karijeri su Karlović i Federer odigrali 12 tie-break gemova prije Wimbledona, te je i u tom segmentu Federer držao dominaciju (9-3).

Karlović je imao solidnu statistiku na servisu: odservirao je 23 asa, a osvojio je 81 posto poena nakon prvog servisa (46 od 57). Dobio je i šezdeset posto nakon drugog servisa, ali je pao u dva gema tokom prva dva seta, odnosno, Federer je u tim trenucima odigrao sjajno.

Reternima je prolazio Karlovića, pa je u prvom setu već kod 2-1 s breakom otišao na 3-1, a u drugom je kod 5-5 slomio najjačeg igrača servisa na svijetu.

Tačno dvije break lopte su bile dovoljno Federeru za 2-0 u setovima, dok Karlović nije imao niti jednu tokom meča na središnjem terenu All England Cluba.

U polufinalu će Federer igrati protiv pobjednika iz meča Novaka Đokovića i Tommyja Haasa.

Wimbledon, četvrtfinale:

Federer (2) - Karlović (22) 6-3, 7-5, 7-6(3)