Tenis
0

Federer: Igrat ću još deset godina

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Švicarski teniser Roger Federer izjavio je da planira igrati tenis još deset godina i da se nada da će u zbirku nagrada dodati još nekoliko Grand slam naslova.

Federer je dosad osvojio 12 Grand slam titula, a vjeruje da će već ove godine oboriti rekord Petea Samprasa od 14 naslova.

"Igrat ću što je moguće duže, najmanje do 35. godine. Nadao sam se da ću ove godine oboriti Samprasov rekord, ali nakon poraza na Australian Openu čini se da će biti teško", rekao je 26-godišnji Federer.

Federer je sezonu otvorio porazom od Novaka Đokovića u finalu Australian Opena, što je njegov pokušaj da obori Samprasov rekord učinilo težim. No, Švicarac se nada da će se do kraja godine uspjeti izjednačiti s američkom legendom.

"Mislim da bi bilo dobro i da se izjednačim sa Samprasom. Sigurno je da je Franch Open veliki zalogaj. No, nadam se da neću propustiti priliku. Čuo sam ljude kako govore da bi to mogla biti moja posljednja šansa, sa čime se ne slažem. Mislim da je još mnogo godina igranja ispred mene", rekao je Federer nakon što je četvrti put zaredom dobio Laureus, nagradu za najboljeg sportaša godine u svijetu.