Australian Open
0

Federer i Wozniacki u polufinalu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Roger Federer prvi je polufinalist Australian Opena u konkurenciji tenisera. Branitelj naslova je sa 6-1, 6-3, 6-3 prohujao kraj svog sunarodnjaka Stanislasa Wawrinke.

U švicarskom susretu koji je trajao samo jedan sat i 47 minuta Federer je Wawrinki oduzimao servis čak pet puta, dok mu je na svom početnom udarcu ponudio tek jednu break-priliku. Na kraju je "čarobnjak" iz Basela došao do sedme pobjede u osam međusobnih mečeva protiv kolege iz Davis Cup reprezentacije i trening-partnera lakše nego što je očekivao.

Federer je tako po osmi put zaredom izborio polufinale prvog Grand Slam turnira sezone, a ondje će igrati protiv pobjednika dvoboja između Novaka Đokovića i Tomaša Berdycha. Wawrinki utjeha može biti da mu je ovogodišnji plasman u četvrtfinale najbolji rezultat u karijeri na Australian Openu.

U konkurenciji teniserkia plasman u polufinale izborile su Dankinja Caroline Wozniacki i Kineskinja Na Li. Na Li je s lakih 6-2, 6-4 pobijedila Njemicu Andreju Petkovic, dok se najbolja svjetska teniserka Caroline Wozniacki morala puno više namučiti da dođe do pobjede nad Talijankom Francescom Schiavone, koju je na kraju savladala rezultatom 3-6, 6-3, 6-3.

Schiavone, šesta nositeljica turnira koja je u osmini finala spasila šest-meč lopti protiv Ruskinje Svjetlane Kiuznjecove i na kraju slavila za rekordnih četiri sata i 44 minute igre sa 16-14 u trećem setu, imala je protiv Wozniacki set prednosti i vodstvo 3-1 u drugom. Ali onda je plavokosa Dankinja uspjela preokrenuti meč, dobivši 10 od 12 sljedećih gemova i realiziravši četvrtu meč-loptu. Za Wozniacki je ovo bila treća pobjeda protiv Schiavone u petom međusobnom meču, a u polufinalu će snage odmjeriti protiv Li.

Također, dodajmo da je za Wozniacki ovo prvi plasman u polufinale Australian Opena, te da je njime osigurala ostanak na svjetskom broju 1 na WTA ljestvici i sljedećeg ponedjeljka.

Australian Open, četvrtfinale:

teniseri:

Federer (2) – Wawrinka (19) 6-1, 6-3, 6-3 kasnije: Đoković (3) – Berdych (6)

teniserke:

Wozniacki (1) – Schiavone (6) 3-6, 6-3, 6-3 Li (9) – Petkovic (30) 6-2, 6-4