ATP i WTA Cincinnati
0

Federer i Wawrinka osigurali švicarsko polufinale

Totalsport
Roger Federer (Foto: Arhiv/AFP)
Roger Federer (Foto: Arhiv/AFP)
Roger Federer i Stanislas Wawrinka kompletirali su polufinalnu postavu teniskog ATP turnira iz serije Masters 1000, koji se ove semice igra na betonu američkog grada Cincinnatija.

Nedjeljno finale muškog turnira definitivno će imati švicarskog predstavnika nakon što je duo iz reprezentacije Davisovog kupa nadigrao Mardyja Fisha odnosno Milosa Raonica, te osigurao međusobni dvoboj.

Prvi teniser svijeta, Roger Federer, je nakon malo manje od sat i pol vremena igre sa 6-3 i 7-6(4) pobijedio domaću uzdanicu Mardyja Fisha. Baš kao i u meču osminefinala protiv Bernarda Tomica, Federer je u potpunosti dominirao i ostavio Amerikanca bez i najmanje šanse za pobjedom. Konkretnije, Fish je dohvatio svega 12 poena na servisu švicarskog genija, te je ostao bez ijedne break-lopte.

Federer će u polufinalu po 12. put u karijeri odmjeriti snage sa svojim sunarodnjakom Stanislasom Wawrinkom. On je nakon 140 minuta velike borbe uspio "neutralizirati" sjajnog mladog Kanađanina Milosa Raonica. Bilo je 2-6, 7-6(5), 6-4 za Švicarca, koji je u konačnici osvojio i poen manje (97-96) od kanadskog tenisera.

Štaviše, jedan break iz jedine šanse u susretu bio je dovoljan Wawrinki da "slomi" inače sjajnog servera Raonica. Do break-lopte Švicarac nije došao sve do početka trećeg seta, ali kada je stigla, znao je reagirati. Raonic, pak, nije s obzirom da je on propustio svoje dvije u odlučujućoj dionici.

Podsjetimo da drugi polufinalni par čine Srbin Novak Đoković, koji je sa 6-3, 6-2 nadigrao Marina Čilića, i Argentinac Juan Martin del Potro, pobjednik nad Francuzom Jeremyjem Chardyjem (6-1, 6-3).

U ženskom dijelu turnira Petra Kvitova i Na Li pridružile su se Venus Williams i Angelique Kerber, koje su još u popodnevnom terminu (po američkom vremenu) izborile polufinale.

Kvitova je sa 6-3, 7-6(4) slavila protiv vrlo dobre Ruskinje Anastazije Pavljučenkove, dok je Kineskinja Na Li sa 6-1, 6-1 razbila prvu nositeljicu iz Poljske - Agnieszku Radwansku.

Polufinalni parovi WTA turniru su: NA Li i Venus Williams, odnosno Petra Kvitova i Angelique Kerber.

 ATP, Cincinnati, četvrtfinala:

Federer (1) - Fish (10) 6-3, 7-6(4) Wawrinka - Raonic 2-6, 7-6(5), 6-4 Del Potro (6) - Chardy 6-1, 6-3 Đoković (2) - Čilić (12) 6-3, 6-2

 WTA Cincinnati, četvrtfinala:

Li - Radwanska (1) 6-1, 6-1 Williams V - Stosur (3) 6-2, 6-7(2), 6-4 Kvitova (4) - Pavljučenkova 6-3, 7-6(4) Kerber (5) - Williams S 6-4, 6-4