ATP Rim
0

Federer i Nadal se pridružili Đokoviću

Totalsport
Za finale ATP Masters 1000 turnira u Rimu igrat će Roger Federer i Novak Đoković, odnosno Rafael Nadal i bolji iz ogleda Juana Monaca i Fernanda Gonzaleza.

Nakon što je Đoković, treći nositelj i branitelj naslova, već ranije pobjedom protiv Juana Martina del Potra izborio polufinale, u njoj mu se prvi pridružio drugi reket svijeta Švicarac Roger Federer.

Učinio je to nekad najbolji svjetski tenisač pobjedom 7-6(2), 6-2 nakon 88 minuta igre. Federer je na terenu izgledao neumoljivo i vrlo dobro, premda je početnu dionicu susreta rješavao tek u ruletu trinaeste igre, gdje je svom protivniku, njemačkom kvalifikantu rodom iz Moskve, Mischi Zverevu prepustio tek dva poena. Prije toga Švicarac nije iskorisito dvije prilike za oduzimanje servisa, no uspjelo mu je to u nastavku igre, pa je meč okončan sukladno očekivanjima.

Federer i Đoković do sada su odigrali deset mečeva, a uspješniji je Švicarac sa sedam pobjeda.

Rafael Nadal upisao je osmu pobjedu u jednako toliko odigranih utakmica protiv sunarodnjaka Fernanda Verdasca. Ovaj puta njihov je ogled trajao sat i 50 minuta, a bilo je 6-3, 6-3 za vodećeg tenisača sa ATP ljestvice. U polufinalu će Nadal, kojem je ovo bila 29. pobjeda u nizu na zemljanoj podlozi, igrati protiv pobjednika susreta Monaco - Gonzalez.

ATP Rim, četvrtfinale:

Đoković (3) - Del Potro (5) 6-3, 6-4

Nadal (1) - Verdasco (6) 6-3, 6-3

Federer (2) - Zverev 6-3, 6-4

Kasnije:

Monaco - Gonzalez (12)