Laver Cup
558

Federer i Nadal prvi put u karijeri zaigrali zajedno u doubleu i oduševili navijače

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Trenutno dva najbolja tenisera svijeta Rafael Nadal i Roger Federer prvi put u karijeri igrali su zajedno u paru na Laver Cupu, u meču između ekipe Evrope i Svijeta protiv Sam Querreyja i Jacka Socka.

Nadal i Federer, vječni rivali sada su predstavljali vjerovatno najjači mogući double par. I djelovali su zastrašujuće na terenu, požrtvovani i fokusirani, radovali se svakom poenu.

Bjorn Bork, selektor ekipe Evrope odlučio se da u double meču spoji do sada nespojivo, Rafu Nadala i Rogera Federera, a hiljade navijača mu je na tome zahvalno.

Prvi set protiv dvojca Querrey -Sock Federer i Nadal dobili su 6-4, u drugom su izgubili 1-6, a onda u trećem slavili 10-5 na oduševljenje navijača.

Pobjedom ovog legendarnog para Europa je povela 9-3. Prvog dana svaka pobjeda nosila je po jedan bod pa je tako Evropa na čelu s Čilićem nakon petka vodila 3-1. U subotu svaka pobjeda nosila je dva boda i tu je Evropa ponovno dominirala.

Federer je dobio Querreya, Nadal Socka, a Berdych prije meča parova izgubio od Kyrgiosa.

Ovo je prvo izdanje Laver Cupa koje će trajati do nedjelje, a pobjednik će postati ona selekcija koja prva osvoji 13 bodova. Svakog dana na rasporedu su tri pojedinačna i jedan meč parova, a današnje pobjede boduju se s tri boda.

Mečevi drugog dana Laver Cupa:

Roger Federer – Sam Querrey 6:4, 6:2 Rafael Nadal – Jack Sock 6:3, 3:6, 11:9 Tomaš Berdych – Nick Kyrgios 6:4, 6:7, 6:10 Federer/Nadal – Querrey/Sock 6:4, 1:6, 10:5