ATP Šangaj
0

Federer i Murray u finalu

Totalsport
ATP Šangaj (Foto: AP)
ATP Šangaj (Foto: AP)
U finalu ATP turnira u Šangaju, iz Masters serije 1000, igrat će švicarski teniser Roger Federer i Britanac Andy Murray. Obojica su prošli dalje nakon pobjede u dva seta.

Federerova je bila daleko teža, no zahtjevan meč se mogao i očekivati s obzirom da je suparnik bio drugi igrač svijeta, Novak Đoković, odnosno, teniser u vjerojatno najboljoj formi na svijetu.

Švicarac je pobijedio 7-5, 6-4 i tako došao do jedanaeste pobjede u mečevima protiv Srbina. S druge strane Đoković ima šest pobjeda.

Gledajući meč, može se govoriti da je mnogo toga prelomila završnica prvog seta. Do 5-5 u prvoj dionici Federer nije imao niti jednu break-priliku, dok je Đoković četiri puta došao na prag breaka, ali je svaki put ostao kratak u tim ključnim poenima.

Kod 5-5 je Federer iskoristio drugu break-šansu, a potom je sigurno odservirao za prvi set koji ga je ujedno gurnuo do velikih 4-1 u drugom setu. Nakon toga je Đoković uspio vratiti break zaostatka, ali je odmah potom posustao na svom početnom udarcu i to je bio njegov kraj.

U finalu će Andy Murray i Roger Federer odigrati trinaesti međusobni meč u karijeri. Dosad Murray ima 7-5 protiv Federera.

 ATP Šangaj, polufinale:

Federer (3) - Đoković (2) 7-5, 6-4 Murray (4) - Monaco 6-4, 6-1