Opravdali očekivanja
11

Federer, Čilić i Đoković u 3. kolu US Opena

Piše: D. B.
(Foto: EPA-EFE)
Roger Federer, Marin Čilić i Novak Đoković su među onima koji su uspjeli ostvariti plasman u 3. kolo US Opena.

Drugi teniser svijeta Švicarac Roger Federer je u 2. kolu US Opena eliminisao Francuza Benoita Pairea koji se nalazi na 56. mjestu ATP liste. Bilo je 3:0 u setovima (7:5, 6:4, 6:4) za popularnog Fedexa nakon sat i 59 minuta igre, a u 3. kolu će igrati protiv Australca Nicka Kyrgiosa (30. ATP).

U 3. kolo je bez problema prošao i Hrvat Marin Čilić (7. ATP) koji je opravdao ulogu favorita protiv Poljaka Huberta Hurkacza (109. ATP) te ga pobijedio 3:0 u setovima, bilo je 6:3, 6:0, 6:0. Meč je trajao sat i 21 minutu, a Marinov naredni protivnik je Australac Alex de Minaur (45. ATP).

Treće kolo će igrati i srbijanski teniser Novak Đoković (6. ATP) koji je bio bolji od Amerikanca Tennysa Sandgrena (61. ATP) rezultatom 3:1 u setovima nakon dva sata i 48 minuta. Prva dva seta su pripala Novaku 6:1, 6:2, treći je u tie-breaku dobio Sandgren 7:6 (7-2), dok je četvrti u svoju korist riješio Đoković 6:2 i tako eliminisao Amerikanca. Novak će u 3. kolu igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta (25. ATP).

Parovi 3. kola US Opena:

Nadal - Hačanov Basilashvili - Pella Thiem - Fritz Shapovalov - Anderson

Del Potro - Verdasco Ćorić - Medvedev Isner - Lajović Raonić - Wawrinka Čilić - De Minaur Struff - Goffin Schwartzman - Nishikori Kohlschreiber - Zverev Đoković - Gasquet Pouille - Sousa Millman - Kukuškin

Kyrgios - Federer