Tenis
0

Federer: Blizanke mi remete koncentraciju

Totalsport
Foto: AFP/Getty Images
Foto: AFP/Getty Images
U polufinale ATP turnira u Cincinnatiju su se plasirala četiri najbolja svjetska tenisera: Roger Federer, Andy Murray, Rafael Nadal i Novak Đoković.

U polufinalu će, pak, igrati jedan protiv drugog dva najbolja tenisera s ATP liste, Federer i Murray, a razlog je što je Murray na drugom mjestu osvanuo početkom ovoe sedmice, kada su već bili postavljeni nosioci Cincinnatija.

U međusobnim omjerima Britanac protiv Federera ima 6-2, s tim da je dobio posljednja četiri meča, kao i pet od zadnjih šest. Isto tako, ove godine je Murray već pobjeđivao Švicarca dva puta, u Dohi i Indian Wellsu.

O tom meču Federer nije mnogo pričao, više se bavio općenitim stvarima i četvrtfinalu protiv Lleytona Hewitta kojeg je svladao 6-3, 6-4.

  • Hewitt nije bio na svojoj razini, imao je neke pogreške koje nikako ne mogu povezati s njim. Očito je imao "loš dan u uredu", što je meni olakšalo posao - rekao je Federer i dodao:

  • Zadovoljan sam kako igram i kako se osjećam na terenu, makar priznajem da mi blizanke, moja djeca, malo remete koncentraciju. Pojavljuju se u mislima.

Murray je, pak, bio bolji od Francuza Juliena Benneteau 4-6, 6-3, 6-1, a kao prekretnicu je označio poen na break loptu početkom drugog seta. Nakon 57 izmjena je Murray napravio break i otvorio put prema trećem setu i pobjedi.

  • Nevjerojatan je bio taj poen. Nakon toga sam osjetio da je Julien pao u igri, a mene je podigao taj poen. U prvom setu sam se osjećao očajno, loptice su letjele svukuda po terenu. Nisam mogao pogoditi polje, užas. No, poslije je mnogo toga došlo na svoje - rekao je Murray.