Tenis
0

Fed cup: Bh. teniserke na Mauricijusu

FENA
Ženska teniska Fed cup reprezentacija Bosne i Hercegovine od 17. do 20. aprila učestvovat će na turniru Druge grupe Euroafričke zone, koji će se održati na Muricijusu.

Prema izboru selektorke Sanje Kovač boje naše zemlje branit će Mervana Jugić-Salkić (258. igačica na WTA listi), Sandra Martinović (305.), Dijana Stojić (728.) i Nadina Šećerbegović.

Pored reprezentacije BiH na turniru će još igati ekipe Južne Afrike, Gruzije, Alžira, Portugala, Finske, Grčke i Norveške.

Selektorka Kovač ističe da je u ovom trenutku najvažnije da je osiguran nastup trenutno najboljih bh. igračica i da je zadržana atmosfera koja nas je prošle godine dovela do ubjedljive pobjede u Trećoj grupi Euroafričke zone.

"Još nemamo informaciju koje igračice nastupaju za ostale selekcije. Zvijezde turnira će svakako biti Danilidou iz Grčke, trenutno 41. svjetska igračica na WTA listi i Laine iz Finske, trenutno 140. Naše igračice su odličnoj formi, nemamo razloga da se bojimo bilo koga. Na Mauritius putujemo po novi podvig i plasman u Prvu grupu Euroafričke zone", kazala je Kovač.

Reprezentacije će neposredno pred početak turnira biti žrijebane u dvije grupe sa po četiri ekipe. Dvije prvoplasirane ekipe na turniru naredne sezone izborit će nastup u Prvu grupu, dok će dvije reprezentacije koje zauzmu posljednje pozicije preći u Treću grupi.