Tenis
0

Ema Burgić i Vedran Begović pobjednici 16. memorijala "Jan Doršner"

FENA
Članovi tuzlanske Slobode Vedran Begović i Ema Burgić pobjednici su 16. memorijalnog teniskog turnira "Jan Doršner", odigranog na terenima Teniskog centa Koševo.

Turnir se tradicionalno održava u znak sjećanja na Jana Doršnera, svestranog sportistu, nekadašnjeg reprezentativca BiH u alpskom skijanju i tenisu, koji je 1992. kao pripadanik Armije RBiH poginuo u odbrani Sarajeva.

U subotu, prvog dana završeno je takamičenje u konkurenciji seniorki, a titula je pripala velikoj nadi bh. tenisa Emi Burgić, koja je u finalnom meču sa 6:2, 6:0 savladala Ninu Mujezinović (TK Klasik, Sarajevo).

U konkurenciji seniora titulu je odbranio Vedran Begović (TK Sloboda), koji je u finalu bio bolji od Rešada Tvrtkovića (TK Mostar) sa 6:0, 6:0.

Memorijal je održan u okviru kulturne manifestacije "Cankarjevi dnevi", u organizaciji Teniskog saveza BiH, Teniskog kluba Iskra Teen i Slovenskog kulturnog društva Cankar.

Rezultati: teniserke: polufinale: Ema Burgić (TK Sloboda) - Nejra Fatić (Junior, Hadžići) 6:2, 6:2

Nina Mujezinović (TK Klasik) - Darisa Delić (TK Zenica) 3:6, 6:2, 6:4 finale: Ema Burgić - Nina Mujezinović 6:2, 6:0

teniseri: polufinale: Vedran Begović (TK Sloboda) - Marko Stanić (TK Mladost, Banja Luka) sa 6:1, 6:1 Rešad Tvrtković (TK Mostar) - Armin Dajić (TK Zenica) 6:1, 6:4 finale: Vedran Begović - Rešad Tvrtković 6:0, 6:0.