US Open
0

Elimisani Davidenko i Čilić

FENA
Marin Čilić (Foto: AP)
Marin Čilić (Foto: AP)
Najveće iznenađenje četvrtog dana takmičenja na posljednjem ovogodišnjem teniskom Grand Slam turniru US Openu priredio je Francuz Richard Gasquet, koji je sa 6:3, 6:4 i 6:2 slavio protiv šestog nositelja Rusa Nikolaja Davidenka.

Drugo iznenađenje priredio je Japanac Kei Nishikori, koji je nadigrao eliminisao Hrvata Marina Čilića. Loš dan imao je i 26. nositelj Brazilac Thomaz Bellucci, koji je sa 6:7 (4), 6:4, 5:7, 6:4 i 7:6 (2) izgubio od Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Iznenađenje nije dopustio drugi nositelj i peterostruki pobjednik US Opena Švicarac Roger Federer, koji je sa 6:3, 6:4 i 6:3 nadigrao Nijemca Andreasa Becka.

Uvjerljivi su bili i treći i peti nositelji, odnosno Srbin Novak Đoković i Šveđanin Robin Soderling. Đoković je sa 7:5, 6:3 i 7:6 (6) pobijedio Nijemca Philippa Petzschnera, a Soderling je sa 6:2, 6:2 i 6:4 bio bolji od domaćeg tenisera Taylora Denta.

Prva nositeljica Dankinja Caroline Wozniacki dokazuje da je jedna od najvećih kandidatkinja za osvajanje naslova pobjednice. U drugom kolu Tajvanki Kai-Chen Chang nije prepustila nijedan gem, odnosno slavila je sa 6:0 i 6:0. Uspješna je bila i četvrta nositeljica, Srpkinja Jelena Janković koja je bila bolja od Hrvatice Mirjane Lučić.

Drugo kolo bilo je kobno za tri nositeljice. Najzvučnije ime koje je već završilo svoj nastup je deveta nositeljica Poljakinja Agnieszka Radwanska koja je s 2:6, 6:1 i 6:4 izgubila od Kineskinje Shuai Peng.

Svoj nastup završile su i 18. i 22. nositeljica Francuskinja Aravane Rezai i Španjolka Maria Jose Martinez Sanchez. Rezai je sa 7:5, 2:6 i 6:3 izgubila od Amerikanke Beatrice Capre, a Martinez Sanchez je sa 7:6 (2) i 6:4 izgubila od Švicarke Patty Schnyder.