Tenis
0

Egzibicije: Đoković pobijedio Murrayja, Agassi bolji od Samprasa

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U ponedjeljak su diljem svijeta igrani egzibicijski mečevi povodom Svjetskog dana tenisa. Srbijanac Novak Đoković pobijedio je Britanca Andyja Murraya 6-3, 7-6(2) u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Budući da meč nije bio takmičarskog karaktera, obojica igrača su iskoristili priliku za zabavljanje mnogobrojne publike. U akciju su uključili i penzionisanu francusku teniserku Marion Bartoli, prošlogodišnju pobjednicu Wimbledona. I Đoković i Murray su prvi puta igrali u Gardenu.

"Bio sam zadivljen veličinom dvorane. S obzirom na historiju u svijetu sporta, zabave i muzike, ovo je najimpresivniji i najvažniji objekt pod krovom na svijetu", rekao je Đoković.

"Možda više nikada nećemo imati priliku ovdje igrati. Zbog toga smo željeli uživati,. Nadam se da su uživali i gledatelji. To je bilo najvažnije ove večeri", dodao je Murray.

U zagrijevanju su braća blizanci Bob i Mike Bryan pobijedili braću McEnroe, Johna i Patricka, s 8-3 u produljenom setu.

U Londonu su veliki Amerikanci Andre Agassi i Pete Sampras obnovili svoje rivalstvo. Iako je Sampras bio bolji s 20-14 u pobjedama dok su obojica bili aktivni profesionalci, ovoga puta je pobijedio Agassi 6-.3, 7-6.

"Nije bilo važno ko će pobijediti, a ko izgubiti. Željeli smo pokazati ono što smo nekada dobro radili na terenu", rekao je Agassi.