Tenis
214

Džumhurov otac Nerfid za Klix.ba: Ovo je izvanredan uspjeh

Piše: J. H.
Damir i Nerfid Džumhur (Foto: Klix.ba)
Damir i Nerfid Džumhur (Foto: Klix.ba)
Bh. teniser Damir Džumhur oprostio se od Australian Opena porazom u trećem kolu od Čeha Tomasa Berdycha. Damirov otac Nerfid u razgovoru za portal Klix.ba kaže da je prezadovoljan rezultatom koji je njegov sin napravio na Australian Openu.

Damir i njegov otac su put Australije krenuli iz sarajevske magle. Do Beograda su trebali putovati avionom, ali ih je magla primorala da sjednu u automobil kako bi stigli na let za Dohu. Nisu mogli ni zamisliti da će se u BiH vratiti kao veliki heroji.

"Ovo je izvanredan uspjeh. Kad smo krenuli na australsku turneju, da me je neko pitao kojim bi plasmanom bio zadovoljan, rekao bih da je to ulazak u glavni turnir", kaže Nerfid na početku našeg razgovora.

Dodaje da je tokom svim mečeva, u kvalifikacijama i glavnom dijelu prvog ovogodišnjeg Grand Slama, Damir igrao odlično.

"Danas je možda odigrao malo slabije. Razgovarao sam poslije meča sa njim i rekao mi je da nije bio opušten kao u prethodnim mečevima. Osjetio je malo umora, naročito kod nekih dužih dionica tokom igre. Bilo je jako toplo, temperatura je iznosila oko 42 stepena Celzija. Sve je to ostavilo traga, ali Damir i ja smo prezadovoljni njegovim rezultatom na Australian Openu", kaže teniski trener.

Plasmanom u treće kolo Australian Opena, Džumhur je zaradio 75.000 dolara. Ovaj novac će im itekako dobro doći, kaže naš sagovornik.

"Sponzorski ugovor sa BH Telecomom je istekao i podnijeli smo zahtjev sa produženjem, ali još uvijek nismo dobili odgovor. Za početak, ova sredstva će nam dobro doći", kaže Nerfid.