Zaštitno lice Hife
62

Džumhur: Želim dodatno napredovati, volio bih igrati protiv Đokovića

Piše: K. H.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur kazao je da u narednoj teniskoj godini želi iskoristiti činjenicu da ne brani veliki broj bodova u prvih šest mjesec kalendarske 2018. godine te da će pokušati stići do prvih 20 igrača ATP liste.

Džumhur je proglašen za najboljeg sportistu u BiH za 2017. godinu, a on kaže da je ta nagrada stigla kao šlag na sjajnu godinu koju ima iza sebe. Također je dodao da želi dodatno napredovati na ATP listi i da je početak godine prava prilika za to.

"Iza mene je fenomenalna sezona i nagrada za najboljeg sportistu je stigla kao šlag na tortu. Ona je najbolji pokazatelj koliko sam imao dobru sezonu i koliko je sav rad i trud došao na naplatu. Što se tiče 2018. godine, ona će kao i svaka godina biti izazovna i teška, a iz više razloga će biti najteža. Imam veliki broj poena koje moram odbraniti. Ipak, prvi dio sezone je velika šansa s obzirom na to da ne branim veliki broj bodova, odnosno nekih 20 posto, pa je samim tim to velika šansa da dodatno napredujem i približim se prvoj dvadesetorici tenisera na ATP listi", kazao je Džumhur.

On je nakon toga istakao da priželjkuje duel protiv Novaka Đokovića te da bi taj susret volio odigrati u nekoj "kasnoj" fazi turnira.

"Imao sam priliku tokom karijere igrati protiv Rogera Federera, Rafe Nadala, Stana Wawrinke... Ove godine bih volio da igram protiv Đokovića koji se vraća na teren, a meč očekujem u nekoj kasnoj fazi turnira. Uvijek postoje igrači s kojima ne želite igrati, iako puno toga zavisi od forme. Beranckis me tri puta savladao prije finala u Moskvi, a onda sam ja ostvario dvije pobjede u nizu. Upravo to govori o mom napretku", kazao je Džumhur.

Na konferenciji za medije Džumhur je potpisao novi sponzorski ugovor i u naredne dvije godine će biti zaštitno lice kompanije "Hifa petrol", a nakon toga odvojio je vrijeme za druženje s predstavnicima medija s kojima je igrao tenis. Oni koji su pokazali najviše dobili su nagrade, a prva nagrada bio je potpis s reketom 30. igrača svijeta prema ATP listi.