Tenis
3

Džumhur uoči meča s Wawrinkom: Želim pokazati da mogu igrati protiv najboljih na svijetu

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Bh. teniser Damir Džumhur će u utorak u 1. kolu ATP turnira u Dubaiju igrati protiv trećeg tenisera svijeta Stana Wawrinke. Tim povodom je govorio o svojim očekivanjima kada je riječ o susretu s jednim od najboljih u ovom sportu.

"U Dubaiju imam dosta težak zadatak kao i prošle sedmice, čeka me igrač s iskustvom osvajanja Grand Slama. Naravno, žrijeb je bio težak, Wawrinka je prošle godine osvojio ovaj turnir i ovdje se osjeća dobro, ali sam i ja u posljednje dvije sedmice igrao dobro, imao sam nekoliko dobrih pobjeda i odličan meč protiv Del Potra, koji nažalost nisam dobio, ali sam zadovoljan igrom. Nadam se da ću u dobrom ritmu nastaviti i protiv Wawrinke", izjavio je Džumhur.

Cilj mu je da se odmori i bude što spremniji za izuzetno teškog protivnika.

"Nadam se da me velike promjene i razlike u vremenskim zonama i vremenu neće poremetiti te da ću sutra navečer odigrati dobar meč i izdržati napore koje moram pružiti. Također, nadam se da ću se uspjeti odmoriti, put je bio dug iz SAD-a, ali ću dati sve od sebe da pružim dobar meč i pokažem da mogu igrati protiv najboljih tenisera svijeta. Nadam se da će ljudi koji dođu na centralni teren gledati dobar meč", završio je Džumhur.

Meč bi trebao početi u 11:00 sati po našem vremenu.