Očekivan trijumf
821

Džumhur u historijskom bh. duelu savladao Bašića za finale ATP turnira u Moskvi

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (38. ATP) pobijedio je u historijskom bh. polufinalu ATP turnira u Moskvi Mirzu Bašića (209. ATP) rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 7:6, te se tako plasirao u finale Kremlin kupa.

Na početku prvog bh. duela u polufinalima ATP turnira ikada Mirza je apsolutno podbacio i nije uspio osvojiti niti jedan gem u setu koji je trajao svega 22 minute.

Damir je u potpunosti dominirao osvojivši sve gemove bez velikih poteškoća, čime je opravdao ulogu favorita u ovom meču.

Svoj prvi gem Bašić je osvojio prilikom svog prvog servisa u drugom setu kada je izjednačio na 1:1, što je bila naznaka bolje Mirzine igre.

Oba tenisera bila su sigurna na svom servisu bez ikakvih šansi za break, a Bašić se tokom meča nekoliko puta žalio se na bolove u ramenu.

Uslijedio je dugi i dramatični 12. gem u kojem je Damir prokockao osam meč lopti pa se igrao tie-break u kojem se Džumhur bolje snašao i slavio pobjedu iz tek 12 meč lopte.

Džumhur će u finalu turnira u Moskvi igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča između trećeg nositelja Francuza Adriana Mannarina i Litvanca Ricardasa Berankisa, koji je na rasporedu od 16 sati.