Pobjeda nakon preokreta
103

Džumhur u Beogradu izbacio iskusnog Francuza i došao na korak od glavnog žrijeba

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (ATP: 142.) pobijedio je iskusnog francuskog igrača Gillesa Simona (ATP: 154.) u kvalifikacijama za ATP turnir u Beogradu i to nakon preokreta rezultatom 2:1 u setovima (3:6, 7:5, 6:2).

Francuz je na početku prvog seta napravio dva breaka i poveo sa 4:0, a Džumhur je uspio samo jednom do kraja seta oduzeti servis protivniku i to je bilo sve. S tim u vezi prvi set je završio rezultatom 6:3 za ovog veterana.

U drugom setu je Džumhur bio taj koji je odmah napravio dva breaka i došao do velike prednosti, no Simon se vratio i poravnao na 5:5. Ipak, naš najbolji teniser pravi novi break i nakon toga dobrom igrom na svoj servis dolazi do poravnanja u setovima.

U trećem odlučujućem setu Džumhur nije imao nikakvih problema i u ovom dijelu igre dva puta je oduzeo servis 37-godišnjem Francuzu, te je dobio treći set sa 6:2, odnosno u konačnici je došao do pobjede.

Do glavnog žrijeba turnira u Beogradu našem teniseru će posljednja prepreka biti pobjednik duela Thiago Monteiro – Giulio Zappieri.