2:1 u setovima
29

Džumhur u 1. kolu ATP turnira u Meksiku nakon preokreta savladao Daniela

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (87. ATP) je rano jutros po našem vremenu u 1. kolu ATP turnira u Los Cabosu u Meksiku savladao Japanca Tara Daniela (95. ATP) rezultatom 2:1 u setovima, bilo je 6:7(4-7), 6:3, 6:3.

U prvom setu je bilo mnogo borbe, Džumhur je napravio break u sedmom gemu za 4:3, a onda je u devetom na servis Daniela propustio realizovati četiri set lopte. U narednom gemu je servirao te nije uspio iskoristiti dvije set lopte, što je Daniel iskoristio. Japanac je uspio realizovati treću break loptu te je izjednačio na 5:5. Uslijedili su uspješni servisi oba tenisera, a onda i tie-break koji je pripao Danielu. Japanac je nakon 57 minuta igre riješio prvi set u svoju korist 7:6(7-4).

U trećem gemu drugog seta Daniel oduzima servis Džumhuru, ali se naš teniser vraća u šestom i izjednačava rezultat na 3:3. Za novi break se Damir izborio u osmom gemu te poveo 5:3, a onda dobro servirao za osvajanje drugog seta koji je trajao 45 minuta.

Kada je riječ o trećem setu, Džumhur je do breaka stigao u trećem gemu za 2:1, a meč je riješio u devetom novim oduzimanjem protivničkog servisa. Iskoristio je prvu meč loptu i tako eliminisao Japanca te prošao u 2. kolo.

U 2. kolu ga čeka bolji iz duela Ivo Karlović (31. ATP) - Quentin Halys (126. ATP).

Meč je trajao 2 sata i 16 minuta.