Bravo majstore
1.1k

Džumhur se nakon dramatične završnice plasirao u treće kolo Roland Garrosa

Piše: N. K.
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (29. ATP) se plasirao u treće kolo Roland Garrosa nakon što je danas savladao Moldavca Radua Albota (97. ATP) rezultatom 3:2, po setovima 6:3, 6:3, 5:7, 1:6, 7:5. Meč je trajao gotovo četiri sata.

Bh. teniser je na otvaranju duela dobro igrao i pokazao zašto je bio favorit u ovom meču. Odmah je osvojio break i poveo s 3:0. U petom gemu je izgubio svoj servis, ali odmah uzvratio break i na kraju stigao do osvojenog seta rezultatom 6:3. Osjetna je bila nervoza Damira u prvom setu prilikom servisa budući da je napravio tri dvostruke greške.

U drugom setu krenuli su izjednačeno. Nakon dva naizmjenična breaka bilo je 2:2, ali naš tenisera do kraja seta pravi nova dva breaka i stiže do identičnog trijumfa u setu rezultatom 6:3. Džumhur je u drugom setu znatno popravio svoju igru. Odservirao je tri asa te je imao 14 winnera.

Damir je očajno krenuo u treći set i nakon tri izgubljena servisa imao je zaostatak od čak 0:5. Potom je uzeo dva breaka i ponovo vratio neizvjesnost. Međutim, nije smogao snage za potpuni preokret pa je Albot osvojio treći set rezultatom 7:5.

Katastrofalno je Džumhur odigrao i četvrti set. Izgubio je tri servisa i set okončao s uvjerljivih 1:6. Damir je u ovom setu napravio 18 neprisiljenih grešaka i to je jedan od razloga loše partije pa je meč otišao u peti, odlučujući set.

Nastavio je Damir očajno igrati i nakon što je u šestom gemu izgubio servis, mnogi su mislili da će uslijediti šokantni preokret. Ipak, naš teniser se trznuo, preokrenuo rezultat i na kraju stigao do velike i zaslužene pobjede.

Džumhur će u trećem golu drugog Grand Slama sezona igrati protiv boljeg iz meča između Nijemca Alexandera Zvereva (3. ATP) i srbijanskog tenisera Dušana Lajovića (60. ATP)