ATP Antalija
26

Džumhur prvi put u karijeri igra protiv Thompsona i traži put ka odbrani titule

K. H.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas će na ATP turniru u Antaliji u okviru četvrtfinala igrati protiv Australca Jordana Thompsona (ATP: 45) što će im biti prvi međusobni susret u karijeri.
Džumhur je nakon dužeg perioda zaista loše igre i traženja prave forme napokon zaigrao shodno očekivanjima bh. javnosti te je upisao dvije vezane pobjede, prvu protiv Australca Matthewa Ebdena i drugu protiv Turčina Altuga Celikbileka.

No, pravi ispit i dokaz da je povreda ramena iza njega dolazi protiv 45. igrača svijeta - Australca Jordana Thompsona protiv kojeg će mu ovo biti prvi međusobni susret.

Džumhur ove sezone ima skor od 22 odigrana meča u kojima je deset puta ostvario pobjedu, dok je 12 puta teren napuštao kao poražen.

Igranje u Antaliji mu je ujedno i prvo igranje na travnatoj podlozi u 2019. godini, a upravo na ovom turniru naš najbolji teniser brani osvojenu titulu i 250 bodova koliko je prošle godine osvojio.

Što se tiče Thompsona, ovaj teniser još uvijek nije osvojio nijedan ATP turnir, a specijalnost mu je igranje na tvrdoj podlozi gdje je tokom karijere uspio osvojiti pet Challenger turnira.

Susret između Džumhura i Thompsona igra se u četvrtak od 12:30 sati.