Velika drama
113

Džumhur prokockao zicer i ispao u prvom kolu ATP turnira u New Yorku

N. K.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (100. ATP) ispao je u prvom kolu ATP turnira u New Yorku nakon što je večeras izgubio od italijanskog veterana Andreasa Seppija rezultatom 3:6, 6:1, 6:7.

Dobro je krenuo meč po Damira budući da je već na drugom servisu Seppija osvojio break, ali je to bilo sve što je napravio u prvom setu. Andreas je brzo uzvratio breakom, a nakon što je Džumhur izgubio servis u osmom gemu bilo je jasno da je Italijan osvojio prvi set.

Damir je drastično popravio servis u drugom setu. Ostvario je pet asova i nije dozvoljavao Seppiju šanse za break, dok je Italijan izgubio sva servisa što je bilo dovoljno za uvjerljiv trijumf Džumhura u drugom setu te izjednačenje na 1:1.

Obojica tenisera bila su sigurna na svom servisu sve do sedmog gema kada Džumhur osvaja break za 4:3. Njega je brzo potvrdio i činilo se da je na pragu pobjede. Međutim, Damir gubi svoj servis pa se igrao tie-break. Naš teniser se nije najbolje snašao u igrama živaca pa je upisao novi poraz.

Seppi će u osmini finala turnira u New Yorku igrati protiv boljeg iz meča između Stevea Johnsona (75. ATP) i Tennysa Sandgrena (53. ATP). Ovaj duel je na rasporedu u noći između ponedjeljak i utorka.