Tenis
65

Džumhur prezadovoljan prvom pobjedom na Wimbledonu: Očekujem težak meč protiv Herberta

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Damir Džumhur je došao do svoje prve pobjede na Wimbledonu u karijeri savladavši Denisa Kudlu sa 3:2 u setovima u prvom kolu.

"Dočekao sam prvu pobjedu na Wimbledonu, najvećem teniskom turniru. Zaista se osjećam jako dobro nakon pobjede. Umoran sam, više od tri sata sam igrao što zbog mog pada u igri, što zbog odlične Kudline igre u trećem i četvrtom setu", kaže Džumhur koji je, čini se, olako propustio da završi meč ranije.

"Nakon što sam poveo sa 2:0 u setovima on je vidio da nema šta da izgubi, zaigrao je mnogo agresivnije, puno više je direktnih poena pravio, odlično je servirao i returnirao. Moja igra je samim tim malo pala i nije bilo nimalo lagano igrati protiv takvog igrača. Pokušao sam čekati tu priliku koja će doći i došla je u petom setu. Iako sam napravio rani break, nisam ga potvrdio, ali opet sam kasnije na 2:2 breaknuo Denisa, držao svoj servis i još ga jednom breaknuo na 5:3", kaže Damir i dodaje:

"Prezadovoljan sam pobjedom. Moja igra je u tri i po seta bila odlična, a stvari koje sam radio u ostatku meča se mogu popraviti. Bitno je da sam prošao dalje i zato su Grand Slamovi teški turniri jer i nakon 2:0 u setovima ništa nije gotovo jer ste pod pritiskom drugog igrača. Kudla je igrač koji igra puno bolje na travi, koji je prošle godine igrao u četvrtom kolu ovog turnira i drago mi je da sam došao do prve pobjede na Wimbledonu".

U drugom kolu Džumhur će igrati protiv Pierre-Huguesa Herberta, koji je sa 3:1 nadigrao Kohlschreibera.

"Nadam se da mogu da odigram dobar meč protiv Herberta. Iskreno, nisam iznenađen njegovom pobjedom nad Kohlschreiberom. On je odličan igrač, pogotovo na travi, igra veoma dobro servis-volej igru, vrlo dobro pokriva teren nakon servisa, dobro returnira, igra brzo i njegovom stilu igre najviše odgovara trava. Broj jedan je u dublu sa Mahutom ove godine i volej, servis i return su njegova najbolja oružja", kaže Damir o svom protivniku.

"Bit će jako težak meč. Jedna stvar koja nije dobra je što sam se malo provrijedio, radi se o povredi gluteusa lijeve noge i nadam se da nije ništa ozbiljno i da neću imati problema prekosutra. Nadam se da ću moći pružiti dobru partiju", poručio je Džumhur.