Sigurna pobjeda
457

Džumhur preko Copila do osmine finala ATP turnira u Rotterdamu

Piše: N. K.
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (29. ATP) plasirao se u osminu finala ATP turnira u holandskom Rotterdamu nakon što je danas pobijedio Rumuna Mariusa Copila (74. ATP) rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Presudni trenutak u prvom setu dogodio se u trećem gemu, kada je Džumuhr bez mnogo problema osvojio break.

Copil kasnije ni u jednom trenutku nije zaprijetio Damiru pa je naš teniser brzo došao do prilike da osvoji prvi set, što je i učinio iskoristivši četvrtu set-loptu.

Rumun je imao mnogo bolji servis i imao je šest asova, ali je Džumhur imao veći procent (69 posto) osvojenih poena iz svog servisa.

Identično je krenulo i u drugom setu. Ponovo je Damir uzeo break u trećem gemu i brzo dolazi do prednosti od 4:2. Tada Džumhur pokazuje prve znake nervoze, što Copil koristi, uzima break i poravnava rezultat na 4:4.

Ipak, Damir je odmah potom osvojio novi break i ujedno zadao konačan udarac Rumunu za plasman u naredni krug takmičenja.

Džumhur će u osmini finala turnira u Rotterdamu igrati protiv ruskog tenisera Andreja Rubljeva (34. ATP) koji je danas izbacio sedmog nosioca Lucasa Pouillea iz Francuske.