Zadovoljan pruženom igrom
507

Džumhur poslije poraza od Rubljova: Pokazao sam da se mogu suprotstaviti najvećim igračima

E. B.
Damir Džumhur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Džumhur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je zadovoljan partijom koju je prikazao u današnjem porazu od Andreja Rubljova na ATP 250 turniru u Banjoj Luci.

Džumhur je poražen u četvrtfinalu od Andreja Rubleva rezultatom 2:0 u setovima nakon skoro dva sata igre.

Damir je u prvom setu imap prednost rezultatom 5:2 i imao priliku osvojiti set, no Rublljov osvojio pet gemova zaredom i riješio set u svoju korist.

"Mislim da je bio dobar meč. Da sam dobio prvi set, bio bih još samouvjereniji, ali tako je to u tenisu, morate iskoristiti svaku šansu protiv najboljih. Zanimljiv je meč bio u svakom slučaju, zadovoljan sam svojom partijom", rekao je Džumhur nakon meča.

Kako je istakao, zadovoljan je partijama koje je pružio u Banjoj Luci.

"Pokazao sam da se mogu suprotstaviti najvećim igračima. Zadovoljan sam, nedostajalo mi je i malo sreće, ali dobro. Žao mi je što je rezultat takav kakav jeste jer nisam izašao sa bijelom zastavom na teren. Pružio sam jako dobar otpor, pogotovo u prvom setu. Pomogao mi je ovaj turnir, pogotovo u mentalnom smislu, a nadam se da ću upasti u kvalifikacije Mastersa u narednom periodu. Publika je bila fenomenalna, prelijep ambijent je bio. Banja Luka je definitivno položila ispiti iskreno se nadam da će ovaj turnir ostati u Banjoj Luci", rekao je Džumhur.