Poraz u dva seta
29

Džumhur poražen u prvom kolu ATP Marseillea od Gojowczyka

Piše: K. H.
Damir Džumhur
Damir Džumhur
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu ATP turnira u Marseilleu od Petera Gojowczyka (ATP: 60) rezultatom 2:0 u setovima.

Od prvog poena bilo je jasno da će oba tenisera imati velikih problema na svoj servis, a nakon što su ipak uspjeli osvojiti prva dva gema na svoju servu, prvi je "pao" Džumhur kojem Gojowczyk koristi treću break loptu u petom gemu i dolazi u vodstvo od 3:2.

Pitanje pobjednika prvog seta bilo je jasno u sedmom gemu kada Gojowczyk pravi drugi break, dolazi u vodstvo od 5:2 i mirno privodi prvi set kraju.

Odmah na početku drugog seta Nijemac je napravio break i stigao u vodstvo od 1:0, ali je Džumhur u drugom gemu uzvratio i poravnao na 1:1.

Ipak, Gojowczyk u trećem gemu pravi novi break, stiže u vodstvo od 2:1, a onda u četvrtom gemu spašava tri break lopte i dolazi u vodstvo od 3:1.

Džumhur je uz dosta problema osvojio peti gem i smanjio na 3:2, imao je dvije break lopte u šestom gemu, ali ih nije uspio iskoristit, nakon čega je Gojowczyk znatno popravio igru na svoj servis i stigao je do pobjede.