Nijemac bolji
108

Džumhur poražen od Stebea u 1. kolu ATP turnira u Hamburgu

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Bh. teniser Damir Džumhur (88. ATP) danas je u 1. kolu ATP turnira u Hamburgu igrao protiv Nijemca Cedrika-Marcela Stebea, a pobjeda je pripala domaćem teniseru rezultatom 2:0 u setovima, bilo je 6:3, 6:4.

Džumhur je otvorio današnji meč te je u prvom gemu oduzeo servis Stebeu za vodstvo 1:0, ali je Nijemac odmah uzvratio istom mjerom te je vratio break za izjednačenje. Nakon uspješnog servisa je ponovo napravio break za 3:1. Breakovi su se nastavili, a niz je prekinuo Stebe u devetom gemu osvojivši svoj servis te je tako dobio prvi set rezultatom 6:3 u gemovima nakon 46 minuta igre.

Nakon dva dobra servisa u drugom gemu i vodstva 2:1, Džumhur se izborio za break te svoje vodstvo povisio na 3:1. Međutim, kako je bilo i ranije, Stebe je uzvratio istom mjerom, oduzeo servis Damiru te smanjio zaostatak, a onda i odservirao za 3:3. Nijemac je do drugog breaka stigao u devetom gemu, a onda je servisom završio ovaj meč te prošao u 2. kolo, gdje ga čeka bolji iz duela Diego Sebastian Schwartzman (38. ATP) - Andreas Haider-Maurer (836. ATP).

Meč je trajao sat i 33 minute.

ATP Hamburg, 1. kolo:

Cedrik-Marcel Stebe - Damir Džumhur 2:0 (6:3, 6:4)