Nakon velike borbe
97

Džumhur poražen od Rubljeva u osmini finala turnira u Rotterdamu

Piše: N. K.
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Bh. teniser Damir Džumhur (29. ATP) ispao je s turnira u Rotterdamu nakon što je danas u osmini finala poražen od Rusa Andreja Rubljeva (34. ATP) rezultatom 0:2, po setovima 4:6, 6:7.

Oba tenisera su u prvom setu igrala loše prilikom svojih servisa, a prvi break napravio je Džumhur, koji je brzo poveo 2:0. U četvrtom gemu Rubljev se revanširao, ali potom opet izgubio svoj servis pa je Damir imao prednost 4:2.

Naš teniser je potom počeo slabije servirati, Rubljev je osvojio dva breaka uzastopno i osvojio prvi set nakon preokreta rezultatom 6:4.

Ruski teniser je u prvom setu imao dva asa te 65 posto uspješnog 1. servisa, dok je nervozni Džumhur imao tri dvostruke greške prilikom servisa.

Slično je bilo i u drugom setu, jer su oba tenisera brzo gubila svoje servise. Rubljev je u jednom trenutku imao prednost 2:0 i 4:2, ali je oba puta Damir stizao i poravnavao rezultat.

Na kraju se otišlo u tie-break gdje je Rubljev odigrao bolje i slavio zasluženu pobjedu i prolaz u naredni krug takmičenja.

Rubljev će u četvrtfinalu turnira u Rotterdamu igrati protiv pobjednika meča između srbijanskog tenisera Filipa Krajinovića (38. ATP) i Bugarina Grigora Dimitrova (5. ATP).