U dva seta
286

Džumhur poražen od Krajinovića u četvrtfinalu turnira u Montpellieru

N. K.
Damir Džumhur (Foto: ATP Montpellier)
Damir Džumhur (Foto: ATP Montpellier)
Srbijanski teniser Filip Krajinović (36. ATP) plasirao se u polufinale turnira u Montpellieru nakon što je danas s 2:0 u setovima bio bolji od našeg Damira Džumhura (152. ATP).
Meč je trajao malo više od sat i po, a po setovima rezultat je bio 7:5, 6:2 za Krajinovića.

Obojica su meč otvorila na nervozan način pa su brzo izgubili svoje servise. Slično je bilo u nastavku seta, ali je Damir bio u igri do pred sami kraj.

Ključni je bio 12. gem prvog seta kada je Krajinović osvojio break te ujedno poveo u ovom meču. Zanimljivo da je Damir u prvom setu imao četiri asa na servisu, dok Filipu to ni jednom nije pošlo za rukom.

Potpuno drugačiji bio je početak drugog seta budući da su oba tenisera odlično servirala i gotovo da nije bilo šansi za break sve do šestog gema.

Tada Krajinović osvaja break i dolazi do vodstva 4:2. Meč je pritom mirno priveo kraju i na kraju sasvim zasluženo došao do pobjede i plasmana u narednu fazu takmičenja.

Krajinović će u polufinalu turnira u Francuskoj igrati protiv boljeg iz meča između Kazahstanca Alexandra Bublika (35. ATP) i Španca Roberta Bautista-Aguta (19. ATP). Ovaj meč je na rasporedu danas iza 16:30 sati.