1:2 u setovima
28

Džumhur poražen od Karlovića u 2. kolu ATP turnira u Budimpešti

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
U 2. kolu ATP turnira u Budimpešti najbolji bh. teniser Damir Džumhur odmjerio je snage s hrvatskim teniserom Ivom Karlovićem te je poražen 1:2 u setovima, bilo je 1:6, 6:3, 4:6.

Džumhur se kao 90. igrač svijeta za četvrtfinale borio protiv Karlovića, koji se nalazi na 22. mjestu ATP liste.

Karloviću su bile potrebne 23 minute da riješi prvi set u svoju korist te je Džumhuru prepustio samo jedan gem. Do prvog breaka je stigao u četvrtom gemu, kada je iskoristio drugu break loptu i poveo 3:1. Potom je uslijedio servis bez izgubljenog poena, a onda i drugi break za 5:1. Hrvatski teniser je novim dobrim servisom završio posao i dobio prvi set sa 6:1.

Damir je servirao na otvaranju drugog seta te je bio prilično siguran, no, istom mjerom je uzvratio Karlović. Tako je bilo sve do osmog gema kada je Džumhur došao do breaka, a pri tome Karlović nije uspio napraviti nijedan poen. Uslijedio je novi odličan Džumijev servis bez izgubljenog poena, kojim je dobio drugi set i izjednačio rezultat na 1:1 nakon 27 minuta igre.

Na otvaranju trećeg seta Džumhur je napravio probleme Karloviću, koji je ipak uspio osvojiti svoj servis, a potom je naš teniser uzvratio za izjednačenje 1:1. Međutim, ključni trenutak se dogodio u desetom gemu kada je Damir servirao za ostanak u meču, Karlović je napravio break i dobio treći set, upisao pobjedu i prošao dalje. Meč je trajao sat i 27 minuta.

Karlović će u četvrtfinalu igrati protiv 60. igrača svijeta, Britanca Aljaža Bedenea, koji je s 2:0 u setovima (6:4, 6:4) eliminisao Holandađanina Robina Haasea (46. ATP).

ATP Budimpešta, 2. kolo:

Damir Džumhur - Ivo Karlović 1:2 (1:6, 6:3, 4:6)