ATP 250 serija
91

Džumhur poražen nakon velikog preokreta, nije iskoristio otvoren žrijeb u Marseilleu

D. P.
Džumhur nije iskoristio veliku šansu (Foto: Instagram)
Džumhur nije iskoristio veliku šansu (Foto: Instagram)
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (140. ATP) ispao je u prvom kolu ATP 250 turnira u Marseilleu nakon što je veliki preokret napravio Tomas Mahač (115. ATP). Čeh je slavio rezultatom 1:6, 6:3 i 6:1.

Nakon odlične igre u kvalifikacijama i prolaska u glavni žrijeb, Džumhur je danas odigrao odličan prvi set u Marseilleu, ali i onda doživio ozbiljan pad protiv favorizovanog Čeha koji je 35 pozicija bolje plasiran na ATP listi.

U prvom setu napravio je čak tri breaka i prepustio je rivalu samo jedan osvojeni gem. Rezultatom 6:1 priveo je kraju prvi dio igre i onda imao 2:1 i dvije vezane break lopte u drugom setu.

Ipak, tu se bh. teniser zaustavio. Mahač pravi veliki preokret i dobija drugi set rezultatom 6:3, da bi u trećem dijelu igre češki teniser razbio Džumhura i sa 6:1 ovjerio plasman u osminu finala.

U međuvremenu teniseri su saznali odlične vijesti u žrijebu. U osmini finala očekivano je bilo da ih čeka sedmi nosilac turnira Aleksej Popirin, ali je on neugodno iznenadio svoje navijače i ispao je od Romana Safiulina.

Tako će Mahač, umjesto sedmog nositelja, sutra u borbi za četvrtfinale Marseillea igrati protiv ruskog kvalifikanta koji je 163. igrač na ATP listi.