Bez problema
258

Džumhur pobijedio Madena u 1. kolu ATP turnira u Dubaiju

Piše: N. K.
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (30. ATP) plasirao se u osminu finala ATP turnira u Dubaiju nakon što je danas pobijedio Nijemca Yannicka Madena (137. ATP) rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Oba tenisera su brzo izgubila svoj servis, a onda je Damir napravio break za vodstvo 4:2. Potom su ponovo obojica razmijenila breakove, što je na kraju bilo dovoljno da Džumhur osvoji prvi set rezultatom 6:3.

U prvom setu presudni su bili osvojeni poeni iz returna našeg tenisera, koji je imao i veliki procenat osvojenih poena prilikom 2. servisa.

Već na otvaranju drugog seta Damir uzima break i brzo dolazi do prednosti od 3:1. Maden se tada potpuno raspao, ponovo izgubio servis i već je tada bilo jasno da je riješeno pitanje pobjednika ovog meča.

Promašio je naš teniser pred kraj meča nekoliko poena za pobjedu, dosta se nervirao, ali na kraju i zasluženo trijumfovao.

Džumhur će u osmini finala igrati protiv ruskog tenisera Evgenyja Donskoya (74. ATP), koji je danas bio bolji od Slovenca Blaža Kavčića rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4.