Sigurnih 2:0
8

Džumhur pobijedio Gojowczyka i plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Parizu

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Parizu nakon što je porazio Nijemca Petera Gojowczyka (ATP: 61) rezultatom 2:0 u setovima.

Džumhur je dobro ušao u meč, već u prvom gemu napravio je break, ali mu je Nijemac u sljedećem gemu odmah uzvratio te je poravnao na 1:1. Uslijedila je bolja igra oba igrača u trenucima kada su imali svoj servis, a ključni detalj prvog seta bio je u devetom gemu kada Džumhur koristi prvu break loptu i dolazi u vodstvo od 5:4.

Najbolji bh. teniser uspio je osvojiti deseti gem te je poveo rezultatom 1:0 u setovima.

Za razliku od prvog, oba tenisera puno bolje su počela drugi set, a prvi break viđen je u osmom gemu kada Gojowczyk koristi prvu break loptu i dolazi u vodstvo od 5:3. Činilo se da će Nijemac tada stići do poravnanja u setovima, ali se Džumhur vratio i već u sljedećem gemu osvojio break te poravnao na 5:5.

Pobjednik drugog seta, a ujedno i meča, odlučen je u tie-breaku u kojem je Džumhur rezultatom 7:5 stigao do pobjede i plasmana u 2. kolo ovog ATP turnira gdje ga čeka susret protiv 20-godišnjeg Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP: 16.).