Nakon meča sa Tsitsipasom
2

Džumhur: Osjećao sam se dobro na terenu prvi put ove godine, zasluženo sam pobijedio

Piše: E. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur je danas u prvom kolu ATP turnira u Rotterdamu izbacio Stefanosa Tsitsipasa rezultatom 2:1 u setovima.

Nakon meča i prve pobjede u 2019. godini naš najbolji teniser je izjavio kako je ovo izuzetno važna pobjeda, prvenstveno za samopouzdanje.

"Za mene je ovo bila veoma važna pobjeda. Najbitnije je što sam uspio ostvariti prvu pobjedu u 2019. godini. Imao sam teške protivnike, ali sam imao probleme i u pripremama koji su se odrazili na moje igre. Vrijedno sam trenirao, ali teško je igrati bez samopouzdanja. Znajući da sam dva puta pobijedio Tsitsipasa, posebno u prošlom meču Parizu, mi je dalo samopouzdanja pred meč. Osjećao sam se dobro na terenu prvi put ove godine. Dobro sam se kretao, igrao raznoliko kako i znam. I dalje imam padove u igri, ali mislim da sam zasluženo pobijedio. Ne bih volio više pričati o tome, najbitnije je da nastavim igrati ovako", rekao je Džumhur i dodao:

"U drugom kolu igram protiv Kukuškina kojeg sam pobjeđivao dva puta. Bit će težak i dug meč, ali ukoliko uspijem igrati kao danas i smanjiti padove u igri, mogu proći u četvrtfinale. Mislim da je ovo početak dobrih rezultata u ovoj godini", dodao je naš najbolji teniser.

Zanimljivo, posljednju pobjedu prije današnjeg dana Džumhur je ostvario upravo protiv Grka kojeg je u Parizu savladao rezultatom 2:0.