Očekuje bolju formu
19

Džumhur: Oporavio sam se od povreda, Ženeva je najava boljih rezultata

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura očekuje nastup na Roland Garrosu, a tim povodom je govorio o pripremi za ovaj veliki turnir te planovima nakon njega.

Džumhur je prošle sedmice stigao do četvrtfinala jakog ATP turnira u Ženevi te nastup u Švicarskoj smatra najavom dobrih rezultata. Dobra vijest je svakako činjenica da se oporavio od povreda koje su ga mučile.

"Ženeva je najava boljeg rezultata, uspio sam spojiti nekoliko pobjeda. Dobro je što sam igrao kvalifikacije, nisam prijavio turnir. Imao sam dosta problema s povredama, povredom leđa, trbušnog mišića, ali sam se oporavio. Na prva dva turnira napravio sam rezultate koje sam trebao, ali nakon pauze od dva mjeseca je bilo teško očekivati da se mogu vratiti u prvobitno stanje. Forma od početka godine nije bila na najvišem nivou, ali imam četiri dobre pobjede. Šteta za četvrtfinalni meč, umor se osjetio, ali bez obzira na to, bitno je što sam imao dosta mečeva prije Roland Garrosa. To su najave boljih rezultata", izjavio je Džumhur.

U 1. kolu Roland Garrosa će igrati protiv Antoinea Hoanga koji će nastupiti nakon što je dobio pozivnicu. Naš teniser je oprezan pred ovaj meč.

"Žrijeb za Roland Garros jeste povoljniji, prednost je što igram s igračem koji ima pozivnicu turnira, ali se ne treba opuštati. Svi igrači koji igraju pred domaćom publikom su opasni, a on je mlađi igrač koji je u posljednje vrijeme pravio lijepe rezultate, tako da treba biti maksimalno fokusiran i ozbiljan, pokušati što bolje odigrati prvo kolo, a onda razmišljati o drugom, eventualno trećem kolu. Zbog forme i povreda najbitniji su prvi mečevi, svaka pobjeda je veoma bitna. Maksimalno sam fokusiran na prvo kolo, a šta će dalje biti, vidjet ćemo", rekao je Damir.

On je otkrio svoj plan nakon nastupa u Francuskoj.

"Poslije Roland Garrosa nemam pauze, igrat ću malo više turnira jer sam ih dosta propustio ove godine. Sezonu trave ću igrati cijelu, od Hertogenboscha, preko Queensa i Antalyje koju sam osvojio prošle godine pa do Wimbledona koji je posljednji turnir na travi. To je moj raspored za naredne četiri sedmice, a onda ćemo vidjeti kakav je plan, da li se vraćati na zemlju ili ići na tvrdu podlogu. Odlučit ćemo zajedno. Plan je igrati sezonu trave malo duže nego prethodnih godina, u posljednje vrijeme sam na travi igrao zaista dobro, nema razloga da ove godine ne pokušam igrati nešto više turnira", završio je Džumhur.