Tenis
0

Džumhur o meču sa Troickim: Žrijeb nije bio povoljan, ali dat ću sve od sebe

Piše: El. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Rano jutros po srednjoevropskom vremenu objavljen je žrijeb za prvi ovogodišnji Grand Slam turnir - Australian Open. Najbolji bh. teniser Damir Džumhur koji će igrati protiv Srbijanca Viktora Troickog rekao je kako žrijeb za njega nije bio povoljan, ali će dati sve od sebe.

"S obzirom na to da igram s igračem koji je među prvih 32 na svijetu ne mogu reći da je žrijeb bio povoljan za mene. Ipak, sigurno je da će to biti veliki izazov i jedan težak zadatak", rekao je Džumhur.

Podsjetio je kako se nastavlja tradicija da većinu grand slamova, tačnije sedam od jedanaest nastupa na glavnim turnirima, prvo kolo igra s igračem koji je postavljen za nosioca.

"Nažaost, žrijebovi na grand slamovima nisu najpovoljniji za mene, ali šta je tu je. Dat ću sve od sebe da prođem to prvo kolo i napravim jedan lijep iskorak, a iskreno posljednjih dana se zaista osjećam odlično na terenu, dobro treniram i izgleda da se sve sa priprema tek sad sleglo. Mislim da ću u ponedjeljak, kada smo na programu, odigrati dobar meč", rekao je Džumhur izražavajući nadu da će sve proći u najboljem redu i bez incidenata.

Priznaje da mu je Australija ostala u najboljem sjećanju i da se u Melburnu osjeća kao kod kuće, kao i da bi volio pobijediti.

"Znam Viktora dobro i sigurno da iz toga mogu izvući dobre stvari, ali i on zna dosta o meni i vjerujem da mu nije drago, jer ipak će on biti pod većim pritiskom. Bit će tu borbe", zaključio je Džumhur.