Australian Open
157

Džumhur o duelu s Monfilsom: Čudan je igrač, nadam se pobjedi i prolasku dalje

Piše: N. K.
Damir Džumhur (Foto: Facebook)
Damir Džumhur (Foto: Facebook)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur imat će težak posao u prvom kolu prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena budući da će mu protivnik biti Gael Monfils, 32-godišnji Francuz koji se trenutno nalazi na 32. mjestu ATP rang-liste.

"Žrijeb je mogao biti i bolji i gori. Monfils je igrač s kojim se može igrati. Ima i prednosti i mane. Definitivno treba izaći na teren i igrati najbolji tenis. Meni je veoma bitno da sam u posljednjih nekoliko dana počeo dobro trenirati te sam ušao u takmičarski ritam. Mislim da ga mogu pobijediti. Monfils nije igrao do oktobra i čudan je igrač. Može odigrati fenomenalno, ali može i podbaciti. Bit će otvoren meč, ali nadam se prolasku u drugo kolo", rekao je Džumhur pa se dotakao i najvećih favorita u Australiji.

"Najveći su favoriti Novak Đoković i Roger Federer. Pogotovo će Đokovića biti teško dobiti u tri dobijena seta. Federer je dobro krenuo u godinu, ali s obzirom na to da ima 37 godina upitno je može li do kraja. Tu je i Rafael Nadal, koji uvijek dobro igra na Grand Slamovima", ističe Damir.

U prvom kolu igrat će i Mirza Bašić, koji će snage odmjeriti s jednim od kvalifikanata.

"Nije nimalo naivno igrati sa kvalifikantom, ali je povoljnije nego igrati s nekim top igračima. Mirza može napraviti dobru stvar, ali kvalifikantima ide na ruku što su se već navikli na uslove pa ih je uvijek teško procijeniti. Trenirao sam i s Mirzom ovih dana i osjeća se dobro. Već bi u drugom kolu mogao imati problema u slučaju da prođe", poručio je Džumhur.