Tenis
0

Džumhur: Ne bih da se umanjuje moja pobjeda, Đoković mi je rekao da moram biti ponosan na sebe

Piše: O. T.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Najbolji bh teniser Damir Džumhur proživljava najljepše dane svoje karijere nakon što je u drugom kolu ATP turnira u Miamiju izbacio petog tenisera svijeta Rafaela Nadala.

Nakon meča Džumhur je kazao da ne bi volio da se umanjuje njegova pobjeda iako je Nadal predao meč, te da mu je Đoković čestitao. Dodao je da je i njemu bilo loše zdravstveno stanje tokom meča.

"Ne bih da se umanjuje moja pobjeda, jer je Nadal predao meč, pogotovo jer znam koliko sam emocija, snage i energije uložio u ovaj meč. Sreo sam Novaka Đokovića poslije meča i on mi je rekao da moram biti ponosan na sebe, jer Nadal nikada prije u svojoj karijeri nikome nije predao meč. I jesam, ponosan sam. Napravio sam veliku stvar. Borio sam se i dao sam sve od sebe da pobijedim I meni je bilo loše. Vrućina je nesnošljiva, ali pomislio sam kako možda neću opet imati priliku igrati protiv Nadala i nastavio sam. Skupio sam snagu i igrao sve bolje i bolje i na kraju slavio pobjedu. Uostalom, Nadal je pao tek u trećem setu, a do tada smo vodili veliku borbu za svaki poen. Emotivno i fizički sam se jako iscrpio", kazao je Džumhur.

Naš najbolji teniser je kazao da ga je meč iscrpio i da je molio Boga da Nadal ne preda meč.

"Molio sam Boga da Nadal ne preda meč, da ga završi, pa makar i izgubio, ali ko god da dobije Nadala, mora biti zadovoljan. Ponosan sam na sebe, na moje navijače i ovu pobjedu poklanjam svojoj porodici i svim onim navijačima, koji vjeruju u mene i naravno svojoj zemlji", poručio je Džumhur.