Meč u četiri seta
106

Džumhur nakon preokreta poražen od Lajovića u prvom kolu US Opena

Piše: N. K.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Bh. teniser Damir Džumhur (27. ATP) oprostio se od nastupa na US Openu nakon što je doživio poraz u prvom kolu od Srbijanca Dušana Lajovića (62. ATP) rezultatom 3:1, po setovima 3:6, 6:1, 6:3, 6:4.

Džumhur nije dobro ušao u meč i već u drugom gemu je izgubio svoj servis. Ipak, pravi potom dva uzastopna breaka te još jedan u devetom gemu, što je bilo dovoljno za pobjedu u prvom setu.

U drugom setu Lajović je fantastično odigrao i prepustio našem teniser svega jedan gem te tako došao do izjednačenja u setovima. Vrijedi istaći da je Srbijanac u ovom setu imao pet asova, dok je nervozni Damir napravio čak pet dvostrukih grešaka prilikom svog servisa.

Drugi gem je bio presudan u trećom setu budući da je Lajović tada osvojio break dovoljan za preokret u setovima te je došao na korak do pobjede u ovom meču. To je srbijanski teniser i potvrdio u četvrtom setu te došao do zasluženog trijumfa.

Lajović će u drugom kolu posljednjeg Grand Slama sezone igrati protiv pobjednika meča između britanskog tenisera Camerona Norriea (67. ATP) i Australca Jordana Thompsona (108. ATP).