Roland Garros
53

Džumhur nakon pobjede nad Kudlom: Imam samopouzdanja, igrat ću bolje protiv Albota

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (30. ATP) će nakon pobjede nad Amerikancem Denisom Kudlom (114. ATP) za protivnika u 2. kolu Roland Garrosa imati Moldavca Radua Albota (97. ATP). Popularni Džumi se nada da će "preskočiti" i narednu prepreku.

Džumhur je s 3:0 u setovima savladao Kudlu, bilo je 6:4, 6:2, 6:2, ali smatra da je mogao bolje igrati.

"Bilo je početne nervoze, što je sasvim normalno za ovako velik turnir, moj najdraži Grand Slam. Ipak, brzo sam to prevazišao, a nakon prvog breaka mi je bilo dosta lakše igrati. Igra nije bila na najvišem nivou iako sam igrao sve bolje kako je meč odmicao. Jako dobro sam odigrao na bitne poene, kada je bilo najpotrebnije. Bio sam i mentalno jak, spasio sam veliki broj break lopti, dobro servirao povremeno, pravio dobar retern i bio sam strpljiv", izjavio je Džumhur.

Pobjeda mu je dala samopouzdanje pa očekuje da će savladati i Albota.

"U 2. kolu me čeka drugačiji igrač koji je spreman na duge poene i dobre mečeve. Trebam biti spreman na maratonski meč, neće biti nimalo lagano. Albot pametnom igrom pokušava savladati protivnike. Moram biti fizički i psihički spreman, a siguran sam i da ću ja igrati bolje. Jedan meč je iza mene, imam samopouzdanja te se nadam pozitivnom ishodu", završio je Džumhur.