Nastavak loše forme
65

Džumhur izgubio od Fabbiana u Istanbulu i upisao šesti uzastopni poraz

Piše: E. B.
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Damir Džumhur je izgubio od Thomasa Fabbiana u drugom kolu ATP turnira u Istanbulu rezultatom 2:1 u setovima i na taj način je upisao šesti uzastopni poraz na ATP Touru.

Džumhur, koji je bio slobodan u prvom kolu kao drugi nositelj turnira, je veoma loše ušao u meč, te je Italijan koji zauzima 100. mjesto na ATP listi napravio breakove u trećem i petom gemu i prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:2 nakon 33 minute igre.

U drugom setu Damir je zaigrao mnogo bolje, te je zahvaljujući tri breaka za 32 minute drugu dionicu igre dobio rezultatom 6:0 i na taj način se u potpunosti vratio u meč.

No, Fabbiano je odmah u prvom gemu odlučujućeg seta napravio break, te još jedan u petom gemu i rutinski slavio rezultatom 6:2.

Posljednju pobjedu na ATP Touru Džumhur je ostvario 27. februara i to protiv Madena, a potom je izlazio kao poraženi iz duela protiv Donskoja, Kickera, Shapovalova, dva puta Cecchinata, te danas protiv Fabbiana.

Fabbiano je na ovaj način prekinuo negativan niz protiv Džumhura, s obzirom da je Damir prije današnjeg meča zabilježio šest uzastopnih pobjeda protiv italijanskog tenisera. Thomas je prije današnjeg meča slavio samo u prvom njihovom duelu 2012. godine.

U četvrtfinalu Fabbiano će igrati protiv francuskog tenisera Jeremyja Chardyja (ATP 87.).