Tenis
236

Džumhur i drugi put ove sezone savladao Almagra i prošao u drugo kolo Beča

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Damir Džumhur se plasirao u drugo kolo ATP 500 turnira u Beču vrijednog 1.884.645 eura savladavši Nicolasa Almagra sa 2:1 u setovima.

Ovo je bila druga pobjeda Džumhura (ATP 92) nad Almagrom (ATP 43) ove godine, nakon što je u Umagu slavio također sa 2:1 (6:2, 5:7, 7:5) nakon sat i 41 minutu igre.

Damir je odlično ušao u meč, te je odmah iskoristio prvu break loptu u drugom gemu prvog seta. Do kraja su oba tenisera bila sigurna na svoje servise, a Džumhur je iskoristio treću vezanu set-loptu za 6:3 nakon samo 29 minuta igre.

Džumhur je odlično otvorio i drugi set napravivši break u trećem gemu, no španski teniser je odmah uzvratio re-breakom i vratio se u meč. Almagro je u desetom gemu imao dvije set-lopte na Damirov servis, ali je naš najbolji teniser ipak uspio osvojiti gem za 5:5. Ipak, Almagro je iskoristio prvu od dvije vezane break-lopte u 12. gemu i riješio drugi set u svoju korist sa 7:5 nakon 46 minuta igre.

Damir je ponovo počeo set na fenomenalan način napravivši break već u prvom gemu iskoristivši prvu break-loptu, a potom je bio siguran na svoj servis i poveo sa 2:0. Almagro je ponovo katastrofalno odigrao svoj servis-gem i Džumhur je dobio tri vezane break-lopte. Španac je spasio prve dvije, ali nije mogao i treću i Damir je poveo sa 3:0, a potom nakon svog servisa i sa 4:0 spasivši break-loptu i tada je postalo jasno da će zabilježiti trijumf. I u narednom gemu Damir je napravio break i dobio priliku servirati za meč. Naš najbolji teniser je rutinski priveo meč kraju i slavio sasvim zasluženo sa 6:0 nakon 26 minuta igre.

Džumhur će u drugom kolu igrati protiv Ive Karlovića koji je savladao Stevea Johnsona sa 7:6(5), 6:3.