Ništa od Monte Carla
63

Džumhur i četvrti put izgubio od Garcia-Lopeza, od ponedjeljka će biti na 92. mjestu ATP liste

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Damir Džumhur se nije uspio plasirati u prvo kolo Mastersa u Monte Carlu. Nakon jučerašnje pobjede nad Giannessijem, u finalu kvalifikacija danas je našeg najboljeg tenisera savladao Guillermo Garcia-Lopez rezultatom 2:1.

U prvom setu na terenu kao da se Damir nije ni pojavio na terenu. Za samo 20 minuta Garcia-Lopez je napravio tri breaka ne pruživši nijednu šansu Džumhuru za break, te je uzeo set sa čistih 6:0.

U drugom setu Džumhur je zaigrao bolje. Garcia-Lopez je propustio dvije break-lopte u četvrtom gemu, a potom još jednu u šestom.

Džumhur je do prvih break-lopti u meču stigao u devetom gemu i odmah je iskoristio priliku i poveo sa 5:4, a potom i izjednačio u setovima sa 6:4 nakon 46 minuta igre.

U trećem setu Džumhur je napravio break u trećem gemu i držao ga je sve do osmog gema kada Španac uzvraća istom mjestom.

Ipak, Damir je odmah uzvratio re-breakom i potom u narednom servis-gemu servirao za meč. No, Garcia-Lopez je napravio još jedan break za 5:5. Džumhurov servis je popustio u 12. gemu i Garcia-Lopez je slavio sa 7:5.

Džumhur tako ni iz četvrtog pokušaja nije savladao Garcia-Lopeza. Španac je slavio u Zagrebu u februaru 2015. sa 2:0, potom istim rezultatom u Winston-Salemu u avgustu 2016., te sa 2:1 u Metzu u septembru prošle godine.

Mogući protivnici Garcia-Lopezu u prvom kolu su Ramos Vinolas, Berdych, Almagro, Ruud, Kohlschreiber i jedan kvalifikant.

Ovim porazom Džumhur će nazadovati 22 mjesta i od ponedjeljka će biti 92. teniser svijeta.