Masters u Parizu
24

Tok meča / Džumhur - Đoković 0:1 (1:6, 1:2): Bh. teniser predao meč zbog povrede

Piše: N. K.
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, 52. igrač svijeta, danas je odmjerio snage sa srbijanskim teniserom Novakom Đokovićem, trenutno drugim teniserom svijeta, u 3. kolu ATP Masters turnira u Parizu. Tekstualni prijenos meča iz Pariza mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Srbijanac Novak Đoković (2. ATP) plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu nakon što je danas bh. teniser Damira Džumhura (52. ATP) predao meč kod rezultata 1:0 u setovima, odnosno prednosti Novaka od 2:1 u drugom setu.

2. set

1:2 - Novak je osvojio novi gem, a Damir i pored velike želje da nastavi, odlučio je predati meč te je srbijanski teniser osigurao prolazak u četvrtfinale.

1:1 - Na sličan način uzvratio je Đoković prilikom svog servisa i stigao do poravnanja u drugom setu.

1:0 - Bez velikih problema Damir je poveo u drugom setu zahvaljujući dobrom servisu.

1. set

1:6 - Novak je još jednom sjajno servirao i bez većih problema osvojio prvi set.

1:5 - Šesti gem je bio ujedno i najduži i najbolji u dosadašnjem dijelu meča. U ovom gemu se Damir žalio na povredu, ali je izdržao do kraja bez ljekarske pomoći. Viđena je velika borba, Damir je imao i šanse za osvajanje gema, ali je Novak iz petog pokušaja došao do breaka i na korak do osvajanja seta. U toku je medicinski time-out zbog ukazivanja pomoći našem teniseru.

1:4 - Džumhur ne može ništa učiniti na servis Novaka, koji je tako potvrdio break i nalazi se pred osvajanjem prvog seta.

1:3 - Loše je Damir servirao u četvrtom gemu na današnjem meču. Superiorni Đoković takvu priliku nije propustio i došao je do prednosti u prvom setu.

1:2 - Ponovo je Đoković sjajno servirao i došao do 40:0. Tada je Damir uspio dva puta osvojiti poen, ali je to bilo nedovoljno za pokušaj breaka.

1:1 - Imao je Damir dvije gem lopte kod rezultata 40:15, ali se Novak izvukao. Međutim, iz nove prilike koju je dobio nije pogriješio pa je izjednačio u gemovima.

0:1 - Đoković je dobio priliku da prvi servira i bez ikakvih problema dolazi u vodstvo na otvaranju meča.

Najava:

Đoković će se od ponedjeljka vratiti na prvo mjesto ATP liste, nakon što je španski as Rafael Nadal odustao od nastupa na tom turniru.

S druge strane, Džumhur u posljednje vrijeme igra van forme, ali nakon pobjede u 2. kolu protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa, 16 igrača svijeta, Sarajlija bi mogao vratiti izgubljeno samopouzdanje.

U prvom međusobnom meču između ova dva tenisera Đoković je izraziti favorit. Srbijanac je osvajao turnir u Parizu u četiri navrata.

Meč bi trebao početi oko 13:25 sati.