Tenis
46

Džumhur danas protiv Berdycha u 2. kolu Mastersa u Monte Carlu

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Bh. teniser Damir Džumhur danas će u 2. kolu Mastersa u Monte Carlu odmjeriti snage sa češkim teniserom Tomašom Berdychom.

Nakon uspješnih kvalifikacija u kojima je eliminisao Salvatorea Carusa i Thomasa Fabbiana, a potom i pobjede nad Robinom Haaseom u prvom kolu, naš Damir Džumhur će voljom žrijeba izaći na megdan Tomašu Berdychu. Bit će to susret 99. i 7. tenisera svijeta i njihov treći međusobni meč.

U dosadašnja dva susreta uspješniji je bio Čeh, koji je upisao dvije pobjede. Prvi put su se Damir i Tomaš sastali prije više od dvije godine, tačnije u januaru 2014. u 3. kolu Australian Opena. Berdychu je meč pripao rezultatom 3:0 u setovima (6:4, 6:2, 6:2). Drugi susret bh. i češkog tenisera bio je na ATP turniru u Dohi ove godine, a ovog puta je Berdych dobio meč s 2:0 u setovima (6:0, 6:4).

Danas će pomenuti dvojac treći put odmjeriti snage, a Džumhur se nada drugačijem ishodu. U razgovoru za portal Klix.ba je rekao da je pun samopouzdanja.

"Odlično sam servirao u reternirao u sva tri odigrana meča u Monte Carlu, a to će mi biti jako potrebno protiv Berdycha. Iako sam dva puta izgubio od njega, ovo će biti naš prvi meč na šljaci. Nadam se pobjedi, osjećam se dobro i pun sam samopouzdanja", rekao je Džumhur u najavi meča s Berdychom.

Meć Džumhur - Berdych bi trebao početi u 11:00 sati, a pobjednik će igrati protiv boljeg iz duela Pablo Cuevas - Miloš Raonić.