Reviju organizira Marat Safin
0

Dvoboj legendi tenisa u Moskvi

Totalsport
Marat Safin
Marat Safin
Na terenu Nacionalnog teniskog centra u Moskvi u nedjelju će se održati atraktivna teniska revija, u kojoj će sudjelovati vlasnici 17 Grand Slam naslova.

Sudjelovat će ruska kombinacija Marat Safin – Jevgenij Kafeljnikov uz podršku kapetana Šamila Tarpiševa, te tim Svjetskih zvijezda, koje će s klupe voditi Björn Borg, sam vlasnik 11 Grand slam titula, a na terenu predstavljati Goran Ivanišević i Carlos Moya.

Igrat će se po modificiranom Davis Cup sistemu: četiri pojedinačna meča na jedan set do devet ili do prednosti od dva gema, dođe li do rezultata 8-8, te dvoboj parova. Pobjedu će odnijeti tim koji prvi dođe do triju pobjeda.

Dvoboj legendi organizira Marat Safin, koji se nakon zaključenja karijere prije dvije godine skrasio u Moskvi, a sve da bi popularizirao tenis u Rusiji. Dok njegov sport i dalje dobro kotira među ženskom populacijom, ne može se to reći za drugi spol.

Rusi danas imaju tek petoricu tenisera u Topu 100, s Mihailom Južnijem kao najbolje plasiranim igračem na 17. mjestu ATP-ove ljestvice.