Australian Open
0

Dulko i Pennetta pobjednice parova

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Argentinka Gisela Dulko i Talijanka Flavia Pennetta pobjednice su Australian Opena, prvog Grand Slam turnira godine, u konkurenciji ženskih parova.

Prvi je to naslov na jednom od četiri najveća turnira za argentinsko-talijansku kombinaciju koja je trijumfirala i na lanjskom WTA Championshipsu u Dohi. Prve nositeljice i dvije najbolje svjetske tenisačice u kategoriji parova pobijedile su u finalu Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku i Ruskinju Mariju Kirilenko s 2-6, 7-5, 6-1 nakon 131 minute igre na Rod Laver Areni.

Nije se nakon sat vremena činilo da će Dulko i Pennetta na koncu podići pobjednički pehar jer su izgubile prvi set, a u drugom su njihove suparnice vodile s 4-1. No, u tom se trenutku dogodila potpuna promjena stanja na terenu, Azarenka i Kirilenko su do kraja meča uhvatile još samo dva gema, ali na njihovu žalost, raspodijelile su ih u dva seta.

Za Azarenku je ovo bilo treće finale parova na Grand Slam turnirima, za Kirilenko prvi, ali na premijerni naslov će obje još morati pričekati.

Dulko (25) i Pennetta (28) su, pak, napokon dočekale svoj trenutak. Lani su na sva četiri najveća turnira bile najmanje u četvrtfinalu, na Wimbledonu i u polufinalu, ali do završnice nisu uspijevale stići. Talijanka je, istina, 2005. igrala finale US Opena, ali u paru s Ruskinjom Jelenom Dementijevom. Poražene su od Lise Raymond i Samanthe Stosur.

Australian Open, finale:

teniserke, parovi:

Dulko/Pennetta(1) – Azarenka/Kirilenko (12) 2-6, 7-5, 6-1